Duplex in Essen - EST8

Te koop

Essen

166 m²

€ 329.000

4 slaapkamers

Meer info

Prachtige, ruime én energiezuinige (EPC B!) duplex uit 2008 met 3 ruime slaapkamers, bureauruimte, heerlijk zonneterras en grote garage op uitstekende locatie vlakbij het centrum

Ca. 166 m² woonoppervlakte | Energiezuinig: EPC B! | Licht en luchtig wonen | Open gevoel | Ruime leefruimte met halfopen keuken | Zonnig ZW terras | Gemeenschappelijke tuin | Aparte bureauruimte | 3 ruime slaapkamers | Ruime garage | Lage kosten | Onmiddellijk instapklaar | Elektriciteit conform | Airco | Nieuwe condensatieketel | Hoogrendementsglas | Elektrische rolluiken | Rustig wonen vlakbij centrum Essen


Welke levensgenieters worden de gelukkige eigenaars van dit prachtig duplexappartement? U krijgt een grote leefruimte waarop u instant verliefd wordt, heerlijk zuidwestterras én gemeenschappelijke tuin. Het appartementsgebouw werd opgericht in 2008 en scoort toonaangevend op vlak van energiezuinigheid met een EPC B. Extra troef: op verschillende plaatsen werd airco en maatkasten voorzien. Het appartement werd afgewerkt met duurzame en kwaliteitsvolle materialen. Wat wilt u nog meer? Maak snel een afspraak!

Indeling van het appartement:

  • Hal: het appartement ligt op de tweede verdieping in een mooi onderhouden, jong gebouw. U bereikt uw nieuwe thuis via de trap in de gemeenschappelijke hal.
  • Ruime leefruimte: brengt u ook de meeste tijd door in uw woonkamer? Daar wordt er gewerkt, gespeeld en ontspannen. Daar keuvelt u met vrienden, hangt u in de zetel en maken de kinderen hun huiswerk. Een grote ruimte komt dan goed van pas. In deze leefruimte van ca. 45 m² is er een favoriet plekje voor iedereen – met plaats voor een groot salon en een lange eettafel. Door de grote raampartijen aan straat- en tuinzijde valt er veel licht binnen. Via de terrasdeur met hor bereikt u het zonneterras.
  • Halfopen keuken met berging: vanuit de leefruimte wandelt u verder naar de moderne, halfopen keuken. Die is compleet uitgerust met een inductiekookplaat met afzuigkap, oven, microgolfoven en koelkast – allemaal kwaliteitstoestellen van Siemens. Aansluitend bevindt zich een handige voorraadberging van ca. 5,5 m².
  • Zonneterras: Het terras, gericht naar het zuidwesten, is zonder twijfel een van de grootste troeven van dit appartement – want u geniet er altijd van de zon. Ideaal voor zonnekloppers en genieters van het goede leven.
  • Bureaukamer: via de hal komt u in de (wat tot nu toe diende als) bureauruimte. Handig om speelgoed, administratie of rommel in op te bergen. Zo blijft de woonkamer opgeruimd en netjes. Met een oppervlakte van ca. 12 m² kunt ze gemakkelijk een andere bestemming geven.
  • Eerste slaapkamer: ook de eerste ruime slaapkamer van ca. 21 m² vindt nog op deze verdieping. De warme laminaatvloer zorgt voor een aangenaam gevoel en de elektrische rolluiken zorgen voor een perfecte verduistering.
  • Duplexverdieping – nachthal en 2 slaapkamers: Neem de trap naar de duplexverdieping. Daar vindt u nog 2 mooie slaapkamers van beide ca. 21 m². Beide kamers en de nachthal werden voorzien van op maat gemaakte kasten onder de schuine wanden. Op de vloer ligt een doorlopende, warme laminaat en ook hier profiteert u van veel natuurlijk licht. De dakvlakramen zijn voorzien van verduistering, zonwering en een vliegenraam. Ook niet onbelangrijk: alle slaapkamers zijn uitgerust met televisieaansluiting en databekabeling.
  • Badkamer: met een regendouche, wandmeubel met ingebouwde wastafel, afzuigsysteem en handdoekdroger heeft de badkamer alles om de dag fris te starten. ’s Avonds liever lekker languit baden? Ook dat is mogelijk hier met het heerlijk ligbad. Wat wilt u nog meer? De badkamer is volledig betegeld en dus makkelijk om schoon te maken.
  • Garagebox: achteraan het gebouw bevindt zich nog een ruime garagebox, voorzien van elektriciteit en een automatische poort. Deze is verplicht bij aan te kopen aan € 25.000. Het private binnenterrein met gezamenlijke tuin is steeds afgesloten door een toegangspoort. Bovendien krijgt u voor de garage ook nog een autostaanplaats waar u steeds uw auto mag parkeren.
  • Gezamenlijke tuin: door de zuidwestelijke oriëntatie geniet u op het gazon de hele dag van de zon. Deze tuin is ideaal voor BBQ-feestjes in de zomer. De tuin dient 1x per jaar per eigenaar onderhouden te worden – zo profiteert u van de lusten van een heerlijk stuk groen, zonder de lasten.

Hoge afwerkingsgraad, duurzaam en energie-efficiënt
Dit duplexappartement uit 2008 maakt deel uit van een statig, comfortabel en veilig gebouw. Het werd degelijk gebouwd, zo zijn er kwaliteitsvolle materialen gebruikt en zijn deze steeds uitstekend onderhouden. In de degelijke aluminium ramen staat hoogrendementsbeglazing. Bovendien werden de ramen voorzien van vliegenramen, elektrische zonwering (screens) en elektrische rolluiken aan de straatkant. Deze zorgen voor een perfecte verduistering, akoestische isolatie en privacy. Het appartement is toonaangevend op vlak van energiezuinigheid met een EPC-score van 145 kWh/m²jaar. Het dak werd geïsoleerd met 12 cm minerale wol en ook de spouwmuren werden onder handen genomen en kregen 5 cm PUR. Verwarmen doet u op centrale verwarming op aardgas met een nieuwe condensatieketel van ATAG (2023). Let wel: deze werd nog niet opgenomen in het huidige EPC – bij een update van het EPC zal de score hierdoor nog een pak zakken. Daarnaast werd een aircosysteem geïnstalleerd in de leefruimte met warmtepomp. Dit alles zorgt voor een laag energieverbruik en een forse besparing op uw energie-factuur. Én u hebt een conform keuringsattest van de elektriciteit tot 2037. Verder is het gebouw voorzien van videofonie – zo ziet u altijd wie er voor de deur staat.

Overstromingsrapport: P-score: B; G-score: B.

Maandelijkse kosten
De gemeenschappelijke kosten bedragen 85 euro per maand. Hier zit in: de elektriciteit van de gemeenschappelijke delen, blokpolis, syndicus en de bijdrage voor het reservefonds.
En er zijn aparte meters voor uw elektriciteit, gas en water – zo betaalt u alleen wat u verbruikt.

Rustig wonen, alles kortbij
Het appartement ligt in een aangename woonwijk vlakbij het centrum van Essen – op de grens met Nederland. Lekker rustig en toch overal vlakbij. De verbinding met de snelweg A58 richting Vlissingen of Eindhoven ligt op een kwartier rijden en ook de A12 (via de A4 in Nederland) is vlot bereikbaar. U vindt een bushalte op 1 minuut wandelen en het station van Essen ligt op 10 minuten wandelen. In de buurt van uw nieuwe thuis vindt u een bakker, supermarkt, bank en lekkere restaurants. En er zijn verschillende scholen. Na een kwartiertje met de auto of een halfuur fietsen kuiert u al rond in Grenspark Kalmthoutse Heide, een natuurpark van 37,5 km2 met 24 bewegwijzerde wandelpaden.

Voor meer info of een bezoek ter plaatse, neem contact op via 03 344 88 88 of info@EST8.be.
Benieuwd hoeveel úw woning waard is? Maak een vrijblijvende afspraak.

Algemeen

Prijs:

€ 329.000

Adres:

Kloosterstraat 9 - 2910 Essen

Type bebouwing:

Gesloten

Bouwjaar:

2008

Renovatiejaar:

2021

Bewoonbare opp.:

166 m²

Tuin:

Ja

Terras:

Ja

Oriëntatie achtergevel:

Zuidwest

Verdieping:

2

Beschikbaarheid:

Bij akte

Kadastraal inkomen:

€ 1119

Aantal slaapkamers:

4

Aantal badkamers:

1

Garage:

1

Bureau:

1

Berging:

1

Toilet:

1

Wasplaats:

1

EPC:

145 kWh/m²jaarepc label b

Bekijk EPC-document

Elektrische keuring:

Conform

Stedenbouwkundige informatie

Bestemming:

Woongebied

Bouwvergunning verkregen:

Ja

Verkavelingsvergunning:

Neen

Dagvaarding en herstelvordering:

Geen rechterlijke herstelmaatregel of bestuurlijke maatregel opgelegd

Voorkooprecht:

Neen

Overstromingsgevoeligheid:

In aanvraag

Comfort

Verwarming:

Aardgas

Type dak:

Zadeldak

Keuken:

Geïnstalleerd

Beglazing:

Dubbele

Raamprofiel:

Aluminium

Airco:

Ja

Videofoon:

Ja

Aardgas:

Ja

Kloosterstraat 9 - 2910 Essen

Vraag gratis schatting aan

Jouw vastgoed aan de beste prijs verkopen?

Vraag je schatting aan

03 344 88 88 | info@est8.be

Copy link
Powered by Social Snap